Zrazy z grzybami w sosie

Zrazy z grzybami w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    500 gram
  • gryby

    300 gram
  • cebula

    200 gram
  • majonez tradycyjny

    100 gram
  • keczup

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać. Grzyby oczyścić, drobno kroić. Obsmażyć cebulę na oleju roślinnym do złocistego koloru. Dodać grzyby, osolić, dodać pieprz, smażyć do miękkości (blisko 20 minut).Mięso kroić na plastry, ubić tłuczkiem, lekko osolić, dodać pieprz.
Wyłożyć grzybowe nadzienie na każdy plaster. Zapiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju
Majonez pomieszać z keczupem. Zrazy wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem i wstawić do piekarnika na 40 minut w 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

12.02.2011 00:22
super

Maryś1

26.06.2010 20:18
NA obiadek w niedziele

IlonaAlbertos

07.06.2010 11:28
Też robię podobne zrazy, coś pysznego.

mehia

27.05.2010 08:45
pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat