Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • jaja

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieczarki

    1/2 kg
  • kapusta kwaszona

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

.Z przygotowanego już ciasta smażymy naleśniki na blady kolor. Farsz: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę,następnie podsmażamy na patelni na maśle,kiedy się zeszkli wrzucamy ją do garnka.Kapustę pokroić , obgotować i dodać do cebuli.Pieczarki pokroić w niezbyt drobną kostkę(jak nie mam czasu to trę pieczarki na dużych oczkach tarki) i dodać do garnka.Wszystko wymieszać i dodać 3 łyżki ketchupu.Następnie farsz dusimy pod przykryciem ok.15 min.Później zdejmujemy pokrywkę i odparowywujemy nagromadzoną wodę.Robimy to na małym ogniu,stale mieszając. Farsz odstawiamy do ostygnięcia. Farsz nakładamy na środek przygotowanych naleśników,2 boki łączymy do środka i zwijamy. Tak zrobione krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (59)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

calliope

23.02.2012 08:08
rewelacja :)

Magda60

27.10.2011 22:03
smaczniutkie

Patrycja33

22.09.2011 16:51
pyszne

olivka

10.08.2011 15:31
pycha!!

Olaa

19.07.2011 08:36
mniaaamm

Andzia1977

11.07.2011 23:30
uwielbiam krokiety

agogo2

05.07.2011 23:02
super

Jastinka

29.06.2011 22:49
świetne

Jastinka

29.06.2011 22:49
świetne

Dominika30

20.06.2011 12:32
cudne krokiety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat