Racuchy z kurczaka

Racuchy z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 gram
  • pieczarki

    300 gram
  • ser żółty

    250 gram
  • jaja

    4 sztuki
  • mąka ziemniaczna

    4 łyżki
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • Przyprawa uniwersalna kucharek.,pieprz,sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przeprowadzić obróbkę wstępną piersi z kurczaka i warzyw.
Piersi warzywa i ser pokroić w kostkę ok.1 cm.
Wrzucić wszystkie składniki do miski wbić jaja, dodać przyprawy
oraz mąkę i dokładnie wymieszać.
Masę kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (66)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

09.10.2011 14:35
Ja robię podobne, bez papryki, ale nazywam je po prostu kotlecikami, ale nazwa racuchy, bardzo fajna:)

byMJ

20.08.2011 17:59
smaczne

byMJ

20.08.2011 17:59
smaczne

Pola5

27.07.2011 22:18
coś innego na obiad, trzeba wypróbować

owca441

14.07.2011 22:21
świetne

owca441

14.07.2011 22:21
świetne

Agata34

21.06.2011 12:33
ciekawy przepis

Agata34

21.06.2011 12:33
ciekawy przepis

Jastinka

10.06.2011 23:39
świetne

Olaa

25.05.2011 13:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat