Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mój ryż z jabłkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon Prymat
opakowanie
Sklep Prymat
cukier
5 łyżek
rodzynki
garść
słodka śmietana
5 łyżek
sok ze startych jabłek
szklanka
jabłko
6 sztuk starte
ryż
3 torebki (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: mój ryż z jabłkami

Część ryżu wysypać do naczynia . Na ryżu ułożyć starte jabłka lekko tylko odciśnięte i wymieszane z rodzynkami. Na jabłka sypiemy cukier z cynamonem. Wykładamy następną warstwę ryżu. Polewamy sokiem z jabłek. Wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy w temperaturze. 180 stopni C około 30 minut.
Ryż powinien się kroić jak ciasto. Wszystko zależne jest od soczystości jabłek. Ryż podajemy ze słodką śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak