Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa wenezuelska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kolba kukurydzy
2 szt
cebula
2 szt
dynia
25 dag
pomidory bez skóry
4 szt
strąk papryki
2 szt
ziemniaki
25 dag
czosnek
3 ząbki
boczek
15 dag
bulion drobiowy
3 szkl
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa wenezuelska

Kukurydzę oczyścić, pokroić w grube plastry. Cebulę i dynie obrać i pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w paski a obrane ziemniaki w plastry. Czosnek obrać i posiekać. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie wraz z cebulą, przełożyć do garnka, dodać resztę składników, zalać bulionem, przyprawić sola, pieprzem i majerankiem, gotować 30 minut, posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.02.2011 06:16
pycha
teresa18 21.01.2011 19:39
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak