Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
480 ml 2 niepełne szklanki
czekolad
50g mlecznej
cukier
1 łyżka
bita śmietana
1 do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Do garnuszka wlać mleko, dodać połamaną czekoladę i cukier.
Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania.
Odstawić z ognia i ubić krótko mikserem.
Wlać do dwóch szklanek. Ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak