Napoleonki z krakersami

Napoleonki z krakersami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    2 duże paczki
  • mleko

    0,9 l.
  • mąka

    1 szkl.
  • budyń śmietankowy

    1 szt.
  • cukier wanilinowy

    1 szt.
  • żółtka jaj

    4 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • masło

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń i cukier waniliowy. To wszystko rozmieszać. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę i ugotować na małym ogniu budyń.
Na blachę wyłożyć krakersy, na to ciepły budyń i przykryć warstwą krakersów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

11.01.2012 15:22
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat