Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe różki
Rozwałkować i wykrajać szklanką krążki. Wkładać w środek plasterek jabłka, zwinąć. Włożyć do piekarnika i piec w 190 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
jaja |
2 szt.
|
żółtka jaj |
2 szt.
|
mąka |
1 kg.
|
margaryna |
2 kostki
|
smalec |
6 dkg.
|
jabłka |
1 kg.
|
mleko ciepłe |
1 szklanka
|
cukier |
1 łyżka
|
drożdże |
6-7 dkg.
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: