Omlet z drobiowymi wątróbkami

Omlet z drobiowymi wątróbkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki drobiowe

    30 dag
  • jajka

    6 sztuk
  • mleko

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • smalec

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka należy wymieszać z masłem, mlekiem, solą i pieprzem za pomocą miotełki. Wątróbki należy umyć i pokroić w kawałki. Na patelni należy podrumienić pokrajaną na krążki cebulę, zdjąć z patelni i utrzymywać w cieple. Na tej samej patelni rozgrzać łyżeczkę tłuszczu, włożyć wątróbki (nie solić). Smażyć intensywnie przez 5 min. mieszając, po czym posolić, wymieszać, ułożyć na omlecie, na wierzchu wątróbek usmażone krążki cebuli, zawinąć brzegi omletu i utrzymywać przez 5 min. na słabym ogniu pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

23.01.2014 17:02
ja tez jeszcze takiego nie jadłam

RenataZ-et

06.01.2014 18:57
takiego jeszcze nie jadłam

IKrakowianka

07.09.2013 20:13
super pomysł

bercik1

22.08.2011 23:59
Uwielbiam takie

bercik1

22.08.2011 23:59
Uwielbiam takie

Ewelina47

27.01.2011 09:02
takiego jeszcze nie jadłam

Iwusia

20.06.2010 20:38
Uwielbiam wszystko z wątróbką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat