Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gulasz z wątróbki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka
30 dag
papryka
2 szt
pieczarki
30 dag
cebula
2 szt
smietana 18%
1/2 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wątróbki

Cebulę obrać i pokroić w krążki. Z papryk usnąć gniazda nasienne, resztę pokroić w kostkę. Pieczarki wyczyścić i pokroić w plastry. Wątróbkę umyć, usunąć błonki, pokroić na mniejsze części. Na patelni rozgrzać olej, kolejno dodawać cebulę, paprykę, pieczarki i wątróbkę, gotować pod przykryciem, dopóki mięso nie będzie miękkie, następnie wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, chwilę jeszcze dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.01.2011 15:14
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak