Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    3/4 kostki
  • ckier

    1 szkl.
  • kakao

    2 łyżki
  • woda

    5 łyżek
  • mleko w proszku

    25 dkg.
  • suszone śliwki

    10 dkg.
  • orzechy włoskie

    5 dkg.
  • herbatniki

    20 dkg.
  • tłuszcz do formy

    1 -2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, kakao, wodę podgrzewać aż do rozpuszczenia wszystkich składników. Odstawić z ognia, dodać przesiane mleko w proszku, pokruszone herbatniki, pokrojone śliwki i orzechy. Dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do płaskiej formy wysmarowanej tłuszczem, odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

05.01.2012 15:09
bardzo smaczny polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat