Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kiełkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki soczewicy
1/2 szklanki
kiełki lucerny
1/2 szklanki
marchew
2 sztuki
śmienata
120 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
kapusta pekińska
1 poszatkowana
kapusta czerwona
1 poszatkowana
jajko ugotowane na twardo
4 sztuki
kiełki rzodkiewki
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiełkami

Kiełki przepłukać. Osączyć. Jajka siekamy, marchewkę trzemy na grubych oczkach. Dymkę siekamy. Do miski wrzucamy kiełki, poszatkowane kapusty , marchewkę, cebulkę i jajka. Mieszamy, doprawiamy. Dodajemy śmietanę. Ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.11.2011 07:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak