Jogurtowe romby

Jogurtowe romby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    3
  • mąka

    20 dag
  • płatki migdałowe

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt przelewamy na sitku wyłożonym gazą i odstawiamy na 3 godziny . Do garnka wlewamy 3\\4 szklanki wody dodajemy 15 dag cukru , gotujemy 10 minut od momentu aż sie zagotuje potem wlewamy sok z cytryny . Całość wymieszać , a pozostały cukier zmiksować z odcedzonym jogurtem , dodajemy jajka oraz mąkę wraz z proszkiem . Wymieszać. Wylewamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 25 minut w 200 st. Jeszcze ciepłe ciasto polewamy syropem i płatkami.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

10.06.2012 13:27
to coś ciekawego :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat