pijak

pijak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 Szklanka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa: masło

    1 kostka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jaja

    3
  • kakao

    3 łyżki
  • wódka

    2 kieliszki
  • arak

  • woda

    3 (przegotowana)
  • Ciasto:

    5
  • jajka

    5
  • aromat rumowy

    1/2 buteleczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka, kakao, zapachy i alkohol. Z upieczonego biszkoptu zciąć wierzch na ok. 2 cm. Wydrążyć środek tworząc korytko. Wydrążone ze środka ciasto dodać do masy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć w wydrążony otwór. Przykryć ściętym plackiem na wierzch dać polewę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

12.07.2012 22:15
super

pawelek180844

03.06.2012 13:06
pycha

IlonaAlbertos

13.05.2012 21:55
Uwielbiam to ciacho. :)

Krzysztof42

29.12.2011 16:03
nie lubię pijaków

adam1f

09.12.2011 01:01
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat