Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, pieczarkami i ogórkiem
W tym czasie – Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Usmażyć.
Pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni najpierw pieczarki, gdy zaczną ciemnieć dorzucić ogórki. Osolić, posypać pieprzem.
Usmażone pieczarki, ogórka i mięso wymieszać.
Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz i zawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować).
Na talerzu rozbełtać 2 pozostałe jajka. Na talerzyk nasypać bułkę tartą.
\"Kieszonki\" maczać ze wszystkich stron w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na patelni na złoty kolor.