Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

dzidziuś

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
3/4 szkl
kisiel
1 szklanka
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier
1 szkl
margaryna
20 dag
kasza manna
4 łyżki
kakao
2 łyżki
aromat migdałowy
do smaku
Biszkopt
5 szt
jajko
5 szt
Krem:
1/2 litra
mleko
1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: dzidziuś

Całe jajka ubić z cukrem na parze. Do masy wsypać porcjami kisiele, a na koniec proszek do pieczenia.Piec w tortownicy 20-30 minut.
KREM:
mleko ugotować z manna, dodać szklankę cukru, wystudzić. Ucierać masło dodając wystudzona kasze mannę, kakao i olejek.
Przełożyć masa biszkopt przekrojony na trzy placki, polać polewą czekoladowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 17.12.2012 10:17
Wierzch posypany uprazonymi migdałami i orzechami z cukrem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak