zrazy z marchewka

zrazy z marchewka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • cebulka

    1 szt
  • jajko

    1 sztuk
  • tarta bułka

    1 szkl
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • schab

    5 plastrow
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

plastry schabu rozbijamy,posypujemy sola i pieprzem.
marchew obieramy,myjemy i sceramy na tarce.cebulke obieramy i kroimy w polplasterki.na patelnie wylewamy troche oleju i smazymy cebulke,wsypujemy marchew i dusimy pod przykryciem do miekkosci.tak przygotowana smarujemy plastry schabu i zwijamy w roladki.przekluwamy wykalaczkami.
obtaczamy w jajku i tartej bulce i smazymy z kazedj strony.przekladamy do garnka podlewamy szklanka wody z kostka rosolowa i dusimy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat