delicje

delicje

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 Szklanka
  • olej

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa:mleko

    0,5 litra
  • mąka

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1
  • margaryna

    1 kostka
  • Ciasto:

    4
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem dodać olej, mąkę i proszek całość dokładnie utrzeć. Upiec. Ugotować budyń na mleku, ostudzić i utrzeć z margaryną. Biszkopt przekroić na pół część górna ma być cieńsza i nasączyć go. Na jedną część ciasta położyć masę a na nią położyć placek z wyciętymi kieliszkiem otworami. W wycięte otwory wkładać galaretkę a na to wyciśnięte krążki z biszkoptu. Polać polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

15.12.2011 16:13
szampańskie są najlepsze

IlonaAlbertos

23.08.2011 23:27
Muszę kiedyś zrobić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat