Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartoflanka z kukurydzą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
ziemniaki
30 dkg
olej słonecznikowy
1/2 łyżki
wywar warzywny
250 ml
kukurydza
1 puszka
krakersy
4 sztuki
mleko
200 ml
kremówka
50 ml
wędzony boczek
10 dkg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z kukurydzą

Cebulę posiekać, ziemniaki pokroić. W garnku rozgrzać olej i smażyć cebulę 5 minut. Dodać ziemniaki i obsmażyć około 3 minut. Wlać wywar warzywny, doprowadzić do wrzenia, gotować 20 minut. Kukurydzę odcedzić, przepłukać na sicie. Krakersy rozdrobnić, włożyć do miski, zalać mlekiem i zostawić na 5 minut. Z garnka wyjąć połowę ziemniaków, dodać krakersy, zmiksować z wywarem. Dodać pozostałe ziemniaki oraz kukurydzę, gotować jeszcze chwilę. Podawać z boczkiem podsmażonym na chrupko na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak