Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotleciki z gotowanych jajek

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo
6 szt.
bułka
1 szt.
mleko
3 łyżki
pietruszka zielona
1 łyżka
szczypiorek
1 łyżka
Sklep Prymat
cebula
1 szt.
olej
1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
jajko
1 szt.
ser żółty
2-3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z gotowanych jajek

Ugotowane jajka obrać, drobno posiekać. Kajzerkę namoczyć w mleku, odstawić na 10 min. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Jajka umieścić w miseczce, dodać do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor.

Osączać na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem (pomidorowym, pieczarkowym, grzybowym, chrzanowym itp.) oraz surówką ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.09.2011 14:36
pyszne
Edyta31 22.07.2011 22:33
pysznie
Sarenka 12.07.2011 18:39
Tez robiew takie kotleciki - sa pyszne!
Aniunia773 24.02.2011 19:55
uwielbiam takie kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak