Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurczak po chińsku z ryżem i warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
1torebka
pierś z kurczaka
250 gram
papryka czerwona
50gram
marchewka
50gram
pomidor
40gram
grzyby
sos sojowy
cebula
1/2
kiełki
(fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po chińsku z ryżem i warzywami

Kroimy pierś kurczaka i dodajemy przypraw.Grzyby mun wsadzamy na około 10 minut do gorącej wody. Kroimy marchewkę, paprykę, cebulę, pomidora oraz grzyby mun (po namoczeniu).
Następnie gotujemy ryż, jednocześnie smażąc kurczaka (kilkanaście minut). Ja do smażenia kurczaka użyłem tylko trochę oliwy aby nawilżyć patelnię ponieważ mam taką na której nie trzeba używać tłuszczy.

Na drugiej patelni wlewamy trochę oliwy i wsypujemy na nią pokrojone warzywa oraz kiełki fasoli



Gdy wszystko będzie gotowe wykładamy na talerz ryż a na niego zmieszanego kurczaka z warzywami. Można też smażyć kurczaka z warzywami na jednej patelni ale mi wygodniej było na dwie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak