Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z owocami i kremem.
4 jajka
150g cukru
150g mąki
4 łyżki zimnej przegotowanej wody
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
1 litr soku Kubuś smak dowolny
3 opakowania budyniu śmietankowego 3X40g
1/2 kostki masła
2 galaretki smak dowolny
owoce banany, jabłka,ananasy, jagody
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć.
Krem:
Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się soku. Ugotować krem. Do zimnego kremu dodać miękkie masło, zmiksować.
Na biszkopt położyć krem, potem owoce(ja podzieliłam ciasto na dwie części,po prawej dałam jagody, po lewej jabłka, banany) zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 20-30minut