Piernik kakaowy z lukrem

Piernik kakaowy z lukrem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miodu płynnego

    500 g
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąki pszennej

    500 g
  • jajka

    4 szt
  • masła

    20 dag
  • kakao

    3 łyżki
  • przyprawa do piernika

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników.
Żółtka oddzielić od białek.
Zmiksować masło na puszystą masę. dodać miód, żółtka, kakao, miksować dodając mąkę. białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać.
Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy.
Piec 50 minut w 180 stopniach C.
Ostudzony piernik posmarować warstwą lukru i zostawić do zastygnięcia.
Na lukier ucierać białka z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny, aż powstanie jednolita masa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

11.12.2011 20:34
bardzo smaczny

ewelinapac

04.12.2011 15:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat