Keks

Keks

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier

    20 dag
  • jaja

    5 sztuk
  • mąka

    25 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • soda oczyszczona

    0,5 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z 20 dag cukru, dodawać po jednym żółtku.W mące obłożyć rodzynki, orzechy i skórki oraz inne bakalie i wymieszać z margaryną Ubić pianę z białek i dodać troche cukru. Wlać do ciasta. Pół łyżeczki soby rozmieszać w łyżcze wody. Dodać do ciasta. Piec w temperaturze ok. 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

09.12.2011 11:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat