Schab za śliwkami

Schab za śliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • śliwki suszone

    20-30 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • olej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W schabie zrobić dziurkę nożem przez cała długość (nie rozkrajać, bo wtedy trzeba owijać schab nitką) i nawpychać suszonych śliwek ile wlezie. Najlepsze suszone śliwki są Kalifornijskie - im większe tym lepiej. Schab dokładnie posolić. Z oleju i przypraw robimy marynatę i obtaczamy nią schab. Można dodać też czosnek do smaku lub inne zioła , np. prowansalskie. Wszystko według gustu. Schab pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 1 godz 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krystyna330

15.11.2013 16:00
extra przepis

caffee_tea

15.05.2012 23:45
uwielbiam too

TyTaN

26.03.2012 18:33
rewelacja

jolaxa1

19.10.2011 23:37
pycha

angelika14

31.07.2011 12:32
ja robię tak samo pyszne

Dominika30

13.07.2011 21:25
świetnie wygląda

Smakosz6

08.07.2011 14:57
uwielbiam!

jolaxa1

01.07.2011 22:37
super

Seba

03.05.2011 13:11
pycha

misia53

10.04.2011 11:33
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat