Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona
1 kg
cykoria
1 szt
jabłka
2 szt
cebula
1 szt
szczypiorek siekany
2 łyżki
rodzynki
0,5 szklanki
oliwa
4 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

Kapustę drobno poszatkować, następnie obgotować około 5 minut, odcedzić i wystudzić. Cykorię pokroić w paski, cebulę drobno posiekać, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zimną kapustę wymieszać z pozostałymi warzywami i jabłkiem, dodać posiekany szczypiorek, posypać rodzynkami. Oliwę wymieszać z sokiem cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać surówkę, wymieszać. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.05.2012 00:23
dobra
olkaaa 29.04.2012 13:12
extra
edyta44 05.10.2011 16:36
smaczna
Gosia32
Gosia32 06.07.2011 16:19
fajne z rodzynkami nigdy nie jadłam
kuklik 04.05.2011 12:53
te rodzynki mnie ciekawią
mehia 22.02.2011 19:54
ciekawe
Margo1 06.01.2011 14:51
z rodzynkami , to lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak