Stek wołowy z Grilla z czerwonym pieprzem w sosie z pieczarek i pietruszki

Stek wołowy z Grilla z czerwonym pieprzem w sosie z pieczarek i pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Steki wołowe

    1 kg
  • pieprz czerwony

    1 łyżka
  • czosnek świerzy

    2 ząbki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • pieczarki

    300 gram
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • papryka słodka mielona

    1/4 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy na 4-6 steków. Delikatnie ubijamy tłuczkiem a następnie posypujemy całym pieprzem czerwonym i wałkiem wgniatamy pieprz w mięso aby nie wypadł.

Następnie nacieramy czosnkiem, solą i papryką

Układamy w tackach na grill by pieprz nie wypadł. Przewracamy co jakiś czas i smarujemy oliwą. Pieczemy w sumie około 30 minut.

Sos robimy wcześniej. Pieczarki kroimy i smażymy z posiekaną pietruszką na oliwie jakieś 15 minut.

Po upieczeniu polewamy steki sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

17.12.2011 19:13
smaczny

Anna141

20.06.2011 10:17
pycha

Izabela/bella81

05.03.2011 09:38
Super! Nic dodać, nic ująć.

Marta98

11.02.2011 19:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat