Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

alberty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna
200 gram
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier
1 szklanka
jajko
5 żóltek
śmietana
5 łyżek
mąka
700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: alberty

mąkę mięszamy z proszkiem do pieczenia,siekamy z margaryną żóltka ubijamy z cukrem pod koniec dodajemy śmietanę, dodajemy powoli do mąki ,zarabiamy ciasto, odstawiamy zawinięte w folię na godzinę , wałkujemy , wycinamy małe ciasteczka, pieczemy na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 20.06.2012 21:36
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak