Sernik Zebra na kruchym spodzie

Sernik Zebra na kruchym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Spód:

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • masło

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżka
  • śmietana 18-procentowa

    1 łyżka
  • jaja

    1 sztuka
  • masa

  • cukier

    1/2 szklanka
  • masło

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • jaja

    6 sztuk
  • budyń śmietankowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • gorzka czekolada

    150 g
  • mleczna czekolada

    100 g
  • twaróg

    60 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Spód: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Masa: Żółtka utrzeć z cukrami, dodać masło, znów utrzeć. Połączyć z proszkiem budyniowym i twarogiem. Podzielić na dwie równe porcje.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Do jednej części dodać roztopioną lekko ostudzoną czekoladę.
Białka ubić ze szczyptą soli. Podzielić na 2 części. Delikatnie wymieszać z jasną i ciemną masą serową
Blaszkę wyłożyć pergaminem, położyć rozwałkowane ciasto. Następnie wykładać po 2 łyżki jasnej i ciemnej masy na przemian.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170*C i piec ok. 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

20.05.2013 18:23
lubię bardzo serniki

pigila

05.10.2011 15:51
super

aleksa123

15.06.2011 09:02
Ślicznie wygląda

mirosława4

07.05.2011 21:48
przepyszne

ronald88

10.04.2011 13:29
supper

annagebalska

06.03.2011 09:41
pycha

miki47

02.03.2011 14:26
pycha

ilonkowy

27.02.2011 09:40
Moje ciasto z dzieciństwa :)

mirosława4

26.02.2011 21:32
pyszne ciasto

Angelika10

24.02.2011 23:07
Pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat