Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z ciecierzycy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ziemniaki szt 4
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
parmezan starty
oliwa
natka pietruszki
ciecierzyca 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z ciecierzycy

Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę, wymieszać z ciecierzycą. Zalać wodą, 5 cm nad powierzchnię warzyw, dodać listek laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotować trzy godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Usunąć listek. Zmiksować i przyprawić. Podawać zupę polaną oliwą, posypaną natką i parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 17.04.2012 18:44
mniam
goofy9 20.09.2011 20:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak