Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z pieczarkami z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 8 dag
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyzeczka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb tostowy 5 szt
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z pieczarkami z serem

Pieczarki pokroić w plasterki. Drobno posiekaną cebulę usmażyć na połowie tłuszczu. Dodać pieczarki, 2 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie oprószyć mąką, śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić sola i pieprzem do smaku. Pieczywo posmarować resztą masła, nałożyć na nie masę pieczarkową, posypać serem i wstawić do gorącego piekarnika na 5-10 minut, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 12.02.2012 13:29
pyszne
mehia 08.04.2011 20:29
niezłe
Misiek1 03.01.2011 14:56
bardzo smaczne są takie grzanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak