Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kiszonych ogórków

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
1
pietruszk
1
kostka rosołowa
1
śmietana
40
woda
250 (z kiszonych ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonych ogórków

Poszatkowaną marchewkę i pietruszkę ugotować w 1.5L wody. do gotującej się wody dodać jedna Bulionetkę. Jak warzywa się już ugotują dodać poszatkowane ogórki. Pogotować do zmięknięcia ogórków. Następnie wlać szklankę wody z pod ogórków, zagotować do miękkości. następnie roztrzepaną w wodzie śmietanę dodać do ugotowanej zupy i pogotować 5 min. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak