Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane jajeczka na zielonym purre

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
10 szt
Czosnek suszony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
sos Tao Tao słodko kwaśny
1 łyżeczka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
szczypta
Sklep Prymat
jajko
1 szt
na purre
groszek konserwowy
1 puszka
pieczarki
4 szt
cebula
0,5 szt
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
chrzan
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sos sojowy
1 łyzka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajeczka na zielonym purre

do dekoracji
papryka i kapary i natka pietruszki do dekoracji
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół, żółtka wyjąć do miseczki, dodać sól, pieprz, jajko, przyprawić do smaku bazylią i zmiąć widelcem nadzienie. Nakładać nadzienie do wydrążonych białek i panierować w bułce.
Groszek odcedzić, Na patelni przyrumienić drobno posiekaną cebulkę, dodać drobno posiekane pieczarki wysmażyć i odparować. Dodać groszek chrzan i przyprawy. Mieszająć miąć nieco widelcem. Purre ułożyc na dnie naczynia. Na czystej patelni rozgrzać ponownie tłuszcz i przysmażyć jajka najpierw stroną panierowaną a potem odwrócić. Ułożyc jajeczka na purre i udekorować papryką natką pietruszki i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 01.01.2011 12:56
ślicznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak