Mięso dokładnie wymieszać z jajem. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, obrać i posiekać cebulę. Wyciśniętąbułkę i posiekanącebulę wymieszaćz mięsem, dodać sól, pieprz i curry do smaku. Umyć marchew, odkroić końcówki, obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry, jeden lub dwa plastry pokroić w słupki. Plasterki marchwi gotować kilka minut w osolonej wodzie, odsączyć. Przygotować pory, umyć, pokroić na 3 kawałki, jeden z nich pokroić na bardzo cienkie plasterki. Krążki pora opłukaćzimną wodą. Prostokątną formę posmarowaćolejem. Nałożyćdo nie pół porcji mięsa. Kawałki pora owinąć plastrami marchwi.Warzywa położyć na mięsie. Przykryć resztąmasy mięsnej, dobrze przycisnąć. Piec ok 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. Z wywaru mięsnego i śmietany ugotowaćsos, zagęścić zasmażką, doprawić solą, pieprzem i curry. Pieczeń wyjąćz piekarnika i po kilku minutach wytrząsnąćz formy. Przysmażyć jeszcze chwilę w grillu, aby nabrała ładniejszego koloru. Podawać posypaną krążkami pora i słupkami marchwi. Sos serwowaćw sosjerce.