ryż na sypko

ryż na sypko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    500 g
  • sól

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalewamy wrzątkiem ok 3-3.5 l.,osolonego w zależności od tego czy ma być podany na słodko czy słono. Gotujemy 20-30min. odcedzamy i podajemy najlepiej do zup i dań głównych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

26.08.2010 15:47
interesujące

Dorota71

26.08.2010 15:19
z chęcią wypróbuję ten przepis

Emilia22

26.08.2010 12:36
ciekawy przepis

Emilia22

26.08.2010 12:35
ciekawy przepis

borys

03.06.2010 11:57
szybko

borys

03.06.2010 11:57
szybko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat