Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy pekan
20 dag
syrop klonowy
100 ml
śmietanka kremowa
150 ml
wanila laska
0,5 szt
czekolada gorzka
30 dag
czekolada
20 dag
migdały płatki
10 łyżek
aromat migdałowy
0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe

Orzechy podsmażyć na syropie klonowym, ostudzić i posiekać. Śmietanę podgrzać z wanilią, wlać do miski, dodać skruszoną czekoladę i aromat migdałowy, dobrze wymieszać, dodać orzeszki, wymieszać, włożyć do lodówki. W rondelku rozpuścić 20 dag czekolady. Z ostudzonej masy czekoladowej formować malutkie kuleczki i zanurzać w czekoladzie, wrzucać do posiekanych migdałów i odkładać na blaszkę, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.11.2011 00:52
robię takie, są pyszne
Iwona51
Iwona51 01.09.2011 22:13
na pewno smaczne
mehia 19.03.2011 18:37
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak