Suflet mięsny

Suflet mięsny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane mięso wieprzowe

    20-30 dag
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • posiekana zielenina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zemleć dwukrotnie. Masło rozetrzeć dodając do niego po jednym żółtku. Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę. Mięso połączyć z posiekaną zieleniną, bułką tartą i pianą z białek, dodać sól i pieprz, delikatnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypań bułką tartą, wyłożyć masę mięsną. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

02.02.2014 12:43
ciekawy smak

Seba

14.06.2013 07:51
fajny przepis

kasiaw

15.06.2012 10:29
nawet smaczny

bercik1

25.12.2011 22:58
Ciekawie smakuje.

MAŁY

24.01.2011 13:19
smaczny

Allice

12.10.2010 21:08
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat