Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo jabłkowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1oo g.
mleko
2oo ml
jabłka
2oo g
cukier
20 g
cynamon Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo jabłkowa

Ryż gotujemy w mleku na sypko , jabłka kroimy w plasterki, foremkę smarujemy tłuszczem, najpierw układamy ryż , następnie warstwę jabłek, cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy mieszanka jabłka po ułożeniu zapiekamy w piekarniku. Dosyć krótko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 22.09.2012 14:57
też dobre
alaaa 27.12.2010 12:09
też taką robię ,pycha
RenataZ-et 25.12.2010 20:45
Robię taką i jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak