Kurczak słodko-kwaśny

Kurczak słodko-kwaśny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • olej

    3 łyżki
  • ananas z puszki

    40 dag
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • sherry

    1 łyżka
  • ocet winny

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • warzywa

    1 (chińska mieszanka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić w cienkie paski.Zalewę z ananasa wymieszać z sherry,octem,sosem sojowym,ketchupem,miodem i przecierem.Dodać rozpuszczoną kostkę rosołową.Mięso przełożyć do przygotowanej marynaty,wymieszać i odstawić na 30 minut.Warzywa chińskie podsmażyć,trzymać w cieple.Mięso wyjąć z marynaty,płyn zachować.Podsmażyć kurczaka na reszcie oleju,dodać warzywa,smażyć 3 minuty.Wlać marynatę,wymieszać.Gotowe danie podawać z ryżem lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

01.11.2011 23:03
super

novita23

26.05.2011 19:37
mniaaam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat