Schab nadziewany

Schab nadziewany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,2 kg
  • morele bez skórki

    15 dag
  • masło

    10 dag
  • płatki migdałowe

    3 łyżki
  • konfitura morelowa

    2 łyżki
  • morele

    1 puszka
  • papryka

    1\\2 łyżeczki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • kminek mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z solą czosnkową i rozmarynem. Schab zanurzyć na 3 minuty we wrzątku, wyjąć i naciąć kieszeń.Schab napełniać na przemian suszonymi morelami i kawałkami masła.Otwór spiąć wykałaczkami.Mięso oprószyć solą , kminkiem,papryką. Umieścić w formie i piec 90 minut podlewając wodą.Konfiturę podgrzać doprawić kminkiem i papryką . Posmarować mięso , posypać migdałami i jeszcze wstawić do piekarnika na 15 minut.Zmiksować morele , przecedzić wywar z pieczonego mięsa. Wymieszać zmiksowane morele z wywarem doprawić do smaku . Podawać na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita23

26.05.2011 19:37
super

Ela15

21.04.2011 09:42
fajny przepis

ewa19a

15.02.2011 15:02
super

marenka

22.10.2010 07:17
Ładnie wygląda i napewno dobrze smakuje:-)

iwona332

11.10.2010 00:05
super

Emilia22

29.09.2010 08:06
ciekawy przepis

beatkaa153

26.09.2010 13:03
ciekawy przepis

banditka

30.06.2010 07:01
fdajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat