Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szkl.
sól
0.5 łyżka
Sklep Prymat
jajko
1 1
cebulka
2 2
grzyby
7.5 dag
jajko
- -
kapusta kiszona
ok. 45 dag
pieprz
2 szczypta
Sklep Prymat
olej
2.5 łyżka
sól
2 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Mąkę, sól, jaja i 4 szklanki wody zgnieć w ciasto. Rozwałkuj . Wykrajaj szklanką lub innym przedmiotem krążki. Na każy placuszek nałóż łyżkę farszu. Następnie zlepiaj brzegi.
Grzybki obmyj i ugotuj w wodzie. Odcedź. Cebule obierz i pokroj. Kapustę posiekaj, grzyby z wywarem duś przez 50 min. Przypraw do smaku składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 25.12.2010 19:02
bardzo smaczne:)
Emilia22 25.12.2010 14:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak