Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
10 szt
morele suszone
20 szt
rodzynki
10 łyżek
masło
0,5 kostki
cukier brązowy
10 łyżeczek
orzecy włoskie
10 szt
cynamon
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka

Odciąć górny czubek jabłka i wydrążyć gniazda nasienne. Do środka włożyć posiekane morele, rodzynki, przykryć plastrem masła, oprószyć cukrem brązowym i cynamonem. Na wierz położyć połówki orzechów włoskich. Jabłka przełożyć na brytfannę i wstawić do piekarnik rozgrzanego do 180 stonki na ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak