Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepyszny bigosik

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
5 kg
grzybki suszone
sól
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sklep Prymat
kiełbasa podwawelska
1\\2 kg
łopatka bez kości
1\\2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)
2

Przepis i sposób przygotowania na: Mój przepyszny bigosik

W dużym garnku wstawiam wypłukaną i pokrojoną kapustę i ma się gotować , wrzucam kostki grzybowa i drobiowe, liście, ziele , pieprz świeżo zmielony , przykrywam i ma się gotować na średnim ogniu. W między czasie kroję w kostkę łopatkę , posypuje przyprawą uniwersalna , troszkę do gyrosa i troszkę curry mieszam i smażę . Po usmażeniu dorzucam do kapusty . Następnie kiełbasę podwawelską kroję w kostkę i posypuję również przyprawa uniwersalną i smażę , również wrzucam do kapustki . Na koniec smażę na tłuszczu, który został z wcześniejszego smażenia boczek , posypuję curry, i do gyrosa mieszam i smażę, wrzucam do kapusty. Następnie dodaję ugotowane grzybki wraz z wodą , w której się gotowały. Posypuję przyprawą do bigosu , mieszamy i gotujemy bardzo długo . Jeśli jest miękka i ma wspaniały zapach i smak to możemy zakończyć gotowanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.06.2012 19:45
dobry bigosik
babcia
babcia 17.05.2012 16:10
rewelacja
babcia
babcia 17.05.2012 16:10
rewelacja
Marzena34 22.11.2011 16:33
mniam
RenataZ-et 26.12.2010 15:51
Ojjj, pycha :))))
bami 24.12.2010 00:59
Czymże byłby świat bez bigosu? Nuuudaa,,, :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak