Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
pieczarki
30 dag
cebula
2 szt
bulion wołowy
1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
żółtko jajek
2 szt
masło
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
ketchup
2 łyżki
śmietana
150 ml
mąki
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
czosnek ząbki
2 szt
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami

Na łyżce masła zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć 10 minut. Połączyć z żółtkami i bułką tartą, przyprawić do smaku. Mięso przekroić na plastry, rozbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem z solą i oprószyć pieprzem. Farsz grzybowy rozłożyć na plastrach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć na brytfannie, skropić olejem, włożyć do piekarnika i zrumienić. Przełożyć do garnka, podlać bulionem i pod przykryciem dusić pod przykryciem. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i przecierem pomidorowym, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.01.2014 08:28
rzadko je robię ale chyba powrócę do nich
ben-ka 14.01.2014 09:53
Wołowe roladki z każdym farszem bardzo mi smakują.
zuzanna_z 25.05.2012 13:01
dobre
Seba 09.03.2012 10:30
smaczne do obiadu
Iwona51
Iwona51 08.02.2012 11:26
smaczne
Angelika10 06.06.2011 21:24
Też takie robie są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak