Czekoladowy krem

Czekoladowy krem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Czekolada tabliczka

    1 szt
  • śmietana kremówka

    20 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • spirytus

    1 łyżka
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku rozpuścić czekoladę. Śmietanę ubić. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek powoli wlewać rozpuszczoną, ciepłą czekoladę. Gdy masa przestygnie, dodać ubitą śmietanę, spirytus i ubitą z białek pianę, wymieszać. Przelać do pucharków i schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

08.07.2012 11:01
rewelacja

MAR3STA

20.12.2010 21:50
pyszny kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat