Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa z owocami

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1kg
brzoskwinie puszka
mandarynki
kiwi 3
orzechy włoskie
sałata
tłuszcz
ocet winny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa z owocami

Mięso wytarte nasączoną octem ściereczką, nacieramy przyp0rawami. Mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron, przekładamy do rondla z grubym dnem i dusimy przez ok. godz. aż zmięknie. Zimną pieczeń kroimy na plastry, układamy na półmisku i ozdabiamy owocami i orzechami częściowo przykrywając plastry. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 31.12.2010 18:05
smakuje mi
magical66 21.12.2010 08:47
nieraz tez robie
iza15 20.12.2010 20:54
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak