Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Trójkolorowa zapiekanka

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
pół kg
kajzerka
2 czerstwe
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jajko
oregano świeże
kilka gałązek
sól
Sklep Prymat
olej
ser żółty
2 łyżki (tarty)
papryka
po 1 strąku
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkolorowa zapiekanka

Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Masę doprawić przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem i ostrą papryką, wbić jajko, wyrobić na jednolitą masę.
Żaroodporne naczynie wysmarowaćgrubą warstwą oleju, ułożyć pół porcji pokrojonej papryki, na niej ułożyć warstwę masy mięsnej, przykryć pozostałą częścią papryki, posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 15 minut. Udekorować listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak