Krem kokosowy

Krem kokosowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    400 ml
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • cukier

    8-10 łyżek
  • masło roślinne

    25 dag
  • żelatyna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody i odstawić do spęcznienia. Mleko należy zagotować, wsypać do niego wiórki kokosowe, wymieszać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać no niej wiórki kokosowe wraz z żelatyną i ubijać do całkowitego połączenia się składników.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

07.12.2013 22:55
idealny do tortów :)

IKrakowianka

14.10.2012 09:21
też taki robię!

manaika

02.05.2012 11:40
super!

elwal

17.08.2011 10:23
ciekawe :)

elwal

17.08.2011 10:22
ciekawe :)

Iwusia

25.07.2011 20:52
muszę wypróbować :D

Goya

07.03.2011 18:21
super

Ewa109

05.10.2010 07:12
super przepis, wyprobuje go:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat