Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluski z makiem

5.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
30dag
mak
szklanka
miód
łyzka
śmietana
1/2 szklanki
rodzynki
20dag
orzechy włoskie
20dag
skórka pomarańczowa
łyżka
masło
łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Namocz mak, zagotuj i odcedż. Kilkakrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Następnie mieszamy z roztopionym masłem, miodem i śmietaną. Dodajemy rodzynki i posiekane orzechy. Lekko podgrzewamy, stale mieszając. W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzamy go i mieszamy z masą makową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.06.2012 23:49
smaczny obiad
iza15 02.01.2011 21:01
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak