Paluszki chlebowe na przystawkę

Paluszki chlebowe na przystawkę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    3 kromki
  • szynka parmeńska

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przygotowania paluszków chlebowych możemy użyć innego rodzaju szynki, nie koniecznie musi być to szynka parmeńska.
Do przygotowania paluszków można użyć zarówno jasnego, jak i ciemnego pieczywa. Chleb obieramy ze skórki, kroimy w paski. Szynkę kroimy w plasterki, zawijamy w nią paski ( paluszki) chleba. Podajemy jako przystawkę z pasującym sosem lub dipem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

06.11.2013 22:03
smaczne jedzonko

IKrakowianka

22.01.2013 21:19
fajna przekąska

Katarzyna/kate1980

23.06.2012 22:46
w sam raz na Euro

ben-ka

22.08.2011 11:42
Wymyślasz Ilona,wymyślasz:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat